Desktopvirtualisatie

Virtual Desktop Infrastructure (VDI) is een oplossing die steeds populairder wordt. Hierbij draait de software op een externe locatie, een server, en maken uw medewerkers via hun LAN- of WAN-netwerk verbinding met deze server. Dat maakt het mogelijk om software te draaien die bestemd is voor een ander besturingssysteem en tegelijkertijd levert de centrale aanpak de IT-afdeling heel wat voordelen op. Datamirage adviseert u met plezier over desktop virtualisatie en is uw partner voor de succesvolle implementeren van deze technologie.

De voordelen van desktop virtualisatie

In relatief korte tijd is VDI van lelijk eendje naar bevallige lokeend uitgegroeid. Voor bijna elk middelgroot en groot bedrijf is desktop virtualisatie nu aantrekkelijk. En dat is mag geen wonder heten als u er de voordelen van bekijkt. We zetten ze voor het gemak op een rijtje:

  • Makkelijker beheer
    Dankzij VDI installeert, vernieuwt en verwijdert u toepassingen op één centrale plek. Dat scheelt veel tijd en, afhankelijk van het aantal werkplekken dat uw IT-afdeling overziet, ook heel wat mankracht.
  • Bespaar geld
    Het centrale beheer en de moeite die dat bespaart, zorgt ook voor een flinke geldbesparing. Aanbieder VMware schat dat de beheerkosten tot wel dertig procent kunnen dalen. Dat maakt uw investering in desktop virtualisatie een ‘no-brainer’.
  • Locatie-onafhankelijk werken
    VDI maakt het mogelijk dat uw medewerkers en het management overal vandaan toegang tot hun programma’s hebben en zo hun werk kunnen doen. Of dat nu vanuit huis of vanaf een andere vestiging of tijdens bezoek aan een klant is.
  • Alle devices

Toegang is niet langer beperkt tot computers met toetsenborden en muizen. Medewerkers kunnen nu met allerlei devices hun werk verrichten – dus ook met tablets en smartphones. Ook als uw bedrijf nieuw talent wil aantrekken is dit een unique selling point.