Servervirtualisatie

Iedere software vraagt weer om een eigen besturingssysteem, dat elk een specifieke server nodig heeft. Bij grote bedrijven kan dit betekenen dat datacentra vol staan met servers die vaak nauwelijks gebruikt worden. Zo blijft de rekencapaciteit van deze servers buiten de piekuren onbenut. Met server virtualisatie wordt de onbenutte capaciteit van meerdere servers gecombineerd, waardoor een kleiner aantal servers nodig is. De eindgebruiker (uw medewerkers) merkt hier niets van, maar u merkt hier des te meer van.

Voordelen van VPS

Server virtualisatie vindt plaats op een Virtual Private Server. De voordelen van server virtualisatie zijn veelvuldig.

  • Hogere beschikbaarheid
    Met een VPS is de software niet langer afhankelijk van de serverhardware. Bij defecte hardware of onderhoud wordt uw virtuele server onmiddellijk naar andere hardware verplaatst zonder downtime van belangrijke toepassingen.
  • Bespaar kosten
    In plaats van een groot aantal weinig gebruikte fysieke servers, gaat u gebruik maken van een virtuele server. Dat brengt een grote kostenbesparing met zich mee, terwijl u toch gegarandeerd bent van bandbreedte en uptime. Het percentage van kostenbesparing kan in de dubbele cijfers lopen, wat betekent dat u uw investering in server virtualisatie in no-time terugverdiend hebt.
  • Beter voor het milieu
    Met een VPS zijn minder fysieke servers nodig. Er is niet meer zoveel stroom nodig voor het uitvoeren van berekeningen en het koelen van de servers. Daarmee draagt u bij aan een beperking van de CO2-uitstoot. Niet alleen prettig voor uzelf, maar ook goed voor een groener imago van uw bedrijf.